Hvordan påvirkes menn av hårtap?

15 april 2020
Johanne Hansen
Hvordan påvirkes menn av hårtap?

Det er ingen hemmelighet at mange menn påvirkes i stor grad av hårtap. Dette er en ting som mange kvinner ikke tenker over. Alle kjønn har forskjellige utfordringer når det kommer til aldring, kvinner er ofte mer fokusert på økende vekt og rynker, men for menn er håret en helt klar faktor når det kommer til aldring. Hvordan påvirker det egentlig og kan man gjøre noe med det? 

Et hakk i selvtilliten 

Mange menn opplever hårtap som et stort hakk i selvtilliten. Dette kan ha noe å gjøre med nettopp aldring. Det er veldig ofte hvis man er ung når man begynner å miste håret at selvtillitstapet blirverst. Det er kanskje ikke så rart for vi forbinder i stor grad hårtap med eldre menn og da er det ikke så gøy å være i slutten av tenårene, i tjueårene eller kanskje også i tredveårene og føle at man begynner å se eldre ut enn det man egentlig er. Dette er nok en viktig faktor når det kommer til hårtap. Hårtap menn er også blitt en stor industri med flere effektive midler.  

Det finnes nemlig mye man kan gjøre hvis man vil motvirke hårtap, forebygge eller prøve å rette opp noe av det som allerede er blitt borte. Noen tyr til veldig drastiske midler som å få hårtransplantasjon, tupe eller kanskje til og med hårtattovering, mens andre har mye større fokus på å finne en naturlig løsning for å få sitt eget hår til å vokse mer. Det finnes det heldigvis også mange gode løsninger på i dag. Dette er en stor industri som hele tiden jobber på å finne en ‘kur’ akkurat som at man prøver å finne en kur mot aldring generelt. Det er også mange naturlige midler og kjemiske løsninger som har vist seg å ha veldig positive, dokumenterte resultater. 

Flere nyheter