Alkohol ved feiring

04 juni 2019
Mathias Bjelland
Alkohol ved feiring

Har vi gjort alkohol til et problem?

Opp gjennom historien vet vi at folk har slitt med alkohol. Alkoholikere har rett og slett vært et tema som går igjen generasjon etter generasjon, og det har til og med vært sterke bevis som peker på at dette er genetisk. Allikevel er det også mye som tyder på at måten samfunnet ser på alkohol på er blitt et problem.

Ofte tuller vi med at de som ikke drikker er avholds og kjedelige mennesker. Selv om det kanskje er gøy å tøyse litt der og da, så vet vi ikke hva som ligger bak – om enn noe. For hva må egentlig ligge bak for å si nei til et glass med alkohol? Toleransen for denne drikken har rett og slett skiftet seg over i en gråsone hvor det ikke lenger er oss som er problemet, men nok oftere alkoholen i seg selv. 

Rusbehandling blir viktigere og viktigere

Det synet vi har på alkohol er så liberalt at det nærmest grenser til idiotisk. Vi godtar enhver dråpe som blir gitt oss, og vi drikker ikke nødvendigvis for å feire engang. Enkelte velger til og med å drikke helt alene en lørdagskveld. På bakgrunn av dette blir rusbehandling slik som hos https://www.heimveg.no/behandling/ viktigere og viktigere. 

Alkohol må derimot sies å være en flott måte å feste på, og det er ikke dermed sagt at vi ikke skal bruke det. Men tolkningen av denne drikken i dagens samfunn grenser til et farlig område, og selv vi som klarer å kontrollere inntaket må se opp. Ikke bare for oss selv, men også for våre venner og vår familie. 

La oss ta vare på hverandre

Det viktigste vi kan gjøre er å ta vare på hverandre. Samfunnets misbruk av alkohol vil nok ikke endre seg over natta, så da er løsningen å gi hverandre litt oppmerksomhet når vi ser tendensene til alkoholisme!

Flere nyheter