Lån uten sikkerhet – sammenlign først

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er et hav av lån og ulike typer lån på nettet, derfor er det lurt å ta noen forhåndsregler først. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør sammenligne forbrukslån online. Det kan være til stor hjelp!  

Sammenlign forbrukslån på nettet 

Uansett om det er smålån eller et større forbrukslån du er på jakt etter, så er det vesentlig at man setter av god tid til å undersøke og sammenligne lån først. Det er nemlig sånn at dette er en prosess som krever litt tid for å sikre at man finner det tilbudet som passer best. Markedet for lån på nettet er blitt helt enormt stort, og det er nesten umulig å få oversikt over alt som finnes av tilbud og lånetyper. Derfor skal man ta seg litt tid til å sammenligne så man tydelig kan få et inntrykk av hva som finnes og hva de forskjellige leverandørene påstår at de kan tilby. Men hvordan sammenligner man?

lån

Det er flere måter å sammenligne lån på nettet på. Du kan for eksempel velge å gå systematisk til verks, ved å lage en liste over alle banker og lånesteder, og dermed saumfare hjemmesidene deres etter detaljerte låneeksempler og informasjon om lån og typer av lån de kan tilby. Dette er dog svært tidkrevende, og man kan lett komme til å glemme en leverandør eller to.

Derfor finnes det også tjenester der du kan sammenligne flere banker og lån, og se med en gang hvilke lån som passer til den kategorien du er på jakt etter, og hvilke vilkår og betingelser som gjelder. Her kan du også se låneeksempler så du kan få et realistisk inntrykk av hva de ulike lånene koster. Dermed så er dette en løsning som gir deg et godt overblikk over hva man finner på markedet. Det er jo ikke sånn at alle lån og typer av lån passer like godt for alle. 

Husk å oppfylle disse kravene 

Det er også viktig at man tenker litt over kravene og vilkårene som de forskjellige lånestedene og bankene setter for at man kan bli vurdert til et lån. Aldersgrenser i denne sammenhengen er helt absolutte, og det er viktig at man oppfyller denne.

Mange tror at aldersgrensen er 18 år, altså myndighetsalder i Norge, men som regel er den en del høyere. Dette er lurt å sjekke før man søker. Det er også alltid en kredittsjekk man må gjennomgå når man søker om lån på nettet.

Flere nyheter