Sånn kan du enkelt holde øye med vekta

29 april 2021
Johanne Larsen

Vi nordmenn blir mer og mer opptatt av egen helse, og i den prosessen kan det fort bli nødvendig å holde litt øye med vekten. Det er nemlig et lett måleverktøy for å finne ut av hvordan det egentlig går, og det kan også være en stor motivasjonsfaktor. 

Badevekt som verktøy

Hvis du er i gang med en omfattende livsstilsendring og gjerne vil gå ned i vekt, kan badevekten bli en god venn. En badevekt kan nemlig hjelpe deg med å holde øye med vekta og overvåke hvordan fremdriften går med prosjektet. Det er ikke nødvendigvis viktig å veie seg hver dag, kanskje heller ikke hver uke, men det kan være lurt å holde øye med egen helse og kanskje veie seg en gang i blant. Det er også derfor de fleste norske hjem har nettopp en badevekt, så de kan følge med. 

Bruk et målebånd

Det er faktisk ikke bare en badevekt som teller når du skal holde øye med vekta. Hvis målet for å gå ned i vekt er å holde øye med hva du spiser og hvor mange størrelser du går ned, så kommer du faktisk ikke helt unna å skulle bli gode venner med målebåndet i tillegg til badevekten. Det kan være lurt å gjøre det til en god vane å måle seg en gang i uken, så man ser hvor mye som faktisk skjer, for selv om det ikke skjer all verdens på vekten, så betyr det ikke at kroppen ikke forandrer seg en hel del når du er i gang med en omfattende livsstilsendring. Det kan dog målebåndet fortelle deg alt om, for der kan du se hvor mye du faktisk har gått ned i mål på for eksempel midje, armer og lår. Derfor er det lurt å alliere seg med et målebånd som du bruker flittig i tillegg til badevekten. 

Flere nyheter