Stilig innredning av ungdomsrommet

28 juli 2021
Maria Laugesen

For de fleste ungdommer og tenåringer er det viktig å ha sitt eget rom, der man føler seg hjemme. Her kan man ha sine egne ting og være privat uten at resten av familien skal følge med. Derfor er det selvfølgelig også viktig at rommet blir innredet på en måte som fungerer for hodepersonen.

Koselige og varme rammer

Mange unge foretrekker litt en «hule»-stemning på rommet, og derfor er det ikke nødvendigvis hvite vegger og lyse farger som fungerer best. Faktisk kan det bli mer koselig, varmt og trygt hvis man bruker litt mørkere farger. Selvom det får rommet til å bli litt mindre og litt mørkere, så skaper det ofte den stemningen som barna ønsker.

Her kan fototapeter for eksempel være en opplagt løsning. De gir nemlig både farge og liv til rommet, og du får andre muligheter enn de ensfargede veggene. Her kan du blant annet velge designs i blå, grønne og brune nyanser som alltid er populære, men du kan også velge mye mer fargerike designs dersom det faller i barnas smak. 

Fototapeter kan være med motiver av byer, natur, arkitektur, kunst og mye mer, men det kan også være abstrakte motiver, geometriske former, steinvegger og mye mer. 

Et personlig preg

En annen fordel med fototapet er at barna kan gi rommet et personlig preg. For eksempel kan de velge fototapeter med motiver fra sportens verden eller av deres favorittby. På den måten kan de velge noe som sier noe om deres personlighet og interesser, og det gjør rommet enda mer koselig.

Du kan med fordel sette deg sammen med tenåringene dine og se på hvilke fototapeter som passer for deres rom og den stemningen de ønsker å skape. Da er du sikker på at de får et ungdomsrom som de vil elske å være i.

Flere nyheter