Velg helt riktig taktype

22 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide med nytt tak? Da er det flere ting du skal ta hensyn til før du begynner, og som du bør være klar over. Det er en stor del av husets konstruksjon, og et tak skal være både sikkert, tett og passe til konstruksjonen. Derfor får du noen gode tips til hva du skal tenke på her. 

Få profesjonell hjelp

Det kan kanskje være fristende å gjøre alt selv, men noen ting er det faktisk best å overlate til profesjonelle. Det gjelder især store oppgaver som taktekking, som krever profesjonell kompetanse for å få et resultat man er fornøyd med og som varer lenge. Det handler altså ikke bare om å velge den riktige taktypen, men å finne det riktige firmaet som kan ta seg av jobben for deg, og uføre den så du har et tak du kan være stolt av i mange år fremover.

Taket er som nevnt en svært viktig del av huset, og mange er ikke klar over hvor mye vedlikehold det krever. Derfor er det lurt å få profesjonell hjelp, så man kan avdekke og forebygge eventuelle problemer og få det taket man drømmer om, uansett om det er jobben, hytta eller boligen som trenger nytt tak. 

taktekking

Velg riktig type 

Det er også mange taktyper å velge mellom. Her kan en profesjonell naturligvis guide deg, men det er viktig å være klar over hvilke alternativer som finnes, og hvor lenge de ulike taktypene varer. Det er nemlig sånn at ulike taktyper har ulik varighet, og det gjelder for eksempel takpapp som gjerne må skiftes etter 10-15 år, og naturskifer, som med riktig vedlikehold kan holde i over 100 år. Det er altså mange faktorer å ta høyde til, men det er ikke bare pris og varighet, men også om taktypen passer til boligen eller konstruksjonen. 

Flere nyheter