Vil du ta bedre varer å føttene dine?

06 februar 2023
Johanne Larsen

Tar du egentlig så godt vare på føttene dine som du burde? Det er langt fra sikkert. Her skal vi se litt nærmere på hva du bør gjøre for å ta bedre vare på føttene dine. De kan nemlig trenge litt ekstra støtte. 

Hvorfor trenger føttene god støtte? 

Ortopedisk verksted

Det er få ting som ser så glamourøst ut som lekre høyhælte sko, men som du kanskje allerede vet, er det ikke nødvendigvis det beste du gjør for føttene dine. Det er nemlig sånn at føttene bærer hele kroppsvekten din, og derfor trenger de mer støtte enn du kanskje tror. Når man ikke får den støtten man trenger, kan det skape problemer som forplanter seg i knær, hofter og korsrygg. Noen vet ikke at plagene kan komme fra føttene eller feil fottøy. Dette kan heldigvis forebygges. Det er dog ikke alltid nok bare å finne gode sko, det beste kan være å få helt skreddersydd behandling. 

På tide med skreddersydd behandling? 

Hvis føttene dine kanskje ikke er blitt så godt tatt vare på til nå, er det kanskje på tide med litt skreddersydd behandling. Det finnes faktisk råd for deg som ikke vet hvor du skal starte når det kommer til god fotpleie – og ikke den kosmetiske sorten. Ortopedisk verksted kan hjelpe deg med å spesialtilpasse dine føtters behov. Da kan du nemlig få spesialtilpasset sko og såler, som gjør at du får akkurat den støtten du trenger. Du får også kartlagt hvilke behov nettopp dine føtter har, for det er ikke sånn at det er likt for alle. Kanskje kan det være første steget på veien til å forebygge problemer og få bedre fothelse. Som nevnt er dette jo problemer som kan forplante seg andre steder i kroppen, og derfor er det lurt å ta affære og få spesialtilpasset dine behov. 

Flere nyheter